Formålet med projektet er at bringe børn – og deres familier – tættere på naturen og alle de oplevelser der ligger og venter der. Vi ved at børn kommer langt mindre i naturen end deres bedsteforældre gjorde da de var børn, men vi ved også at børn der kommer i naturen lærer at sætte pris på den, og dermed også bliver bedre til at passe på naturen når de bliver voksne.

Ideen med projektet er, at børnefamilier inviterer hinanden på tur. Om det er en travetur i skoven, pandekager på et bål, en tur til naturlegepladsen, et arrangement hvor vi laver fuglefoder – eller noget helt andet er ikke afgørende. Hovedsagen er at vi inviterer hinanden ud i naturen – og ind i fællesskabet.

Man kan sige at det hele handler om at dele naturglæde på tværs af generationer, og samtidig giver vi vores børn en dannelse i forhold til at færdes i naturen på en ansvarlig og fornuftig måde (fx at passe på naturen ved ikke at smide affald andre steder end i skraldespanden)

Naturfamilier har således ikke nogen ledere, men alle kan byde ind med ideer og inspiration. Har du brug for hjælp til planlægningen støtter vi meget gerne.

For at kunne deltage, skal I blot melde jer ind på Facebooksiden ”Naturfamilier Ringsted”, samt oprette jer på hjemmesiden www.naturfamilier.dk. Alle arrangementer under Naturfamilier er gratis at deltage i, og alle kan deltage – fra de alleryngste til den allerældste.

I DN Ringsted vil vi i løbet af året tilbyde arrangementer for børnefamilier, så hold øje med arrangementerne her på siden.

Se mere på:

Hjemmeside: www.naturfamilier.dk